Angstklachten

- Ik durf mijn huis niet uit!

Je hebt de ervaring van een onverwachte paniekaanval gehad.  Hierdoor ben je gefocust op lichamelijke prikkels uit angst 'weer' een aanval te krijgen en de controle te verliezen.  Je vermijdt plaatsen, mensen en activiteiten.

- Ik controleer alles om mij heen, geen tien keer maar honderd keren!

De angst heeft jouw in zijn macht.  Telkens opnieuw voer je dezelfde handeling uit om toch voor even verlost te zijn van je nervositeit, het licht gevoel in je hoofd en het trillen en zweten van je lichaam.

- Waarom kan ik niet gewoon normaal zijn?

Keer op keer heb je dezelfde verontrustende gedachte.  Je hebt angst voor de toekomst en klampt je vast aan de mensen om je heen.  Hierdoor verlaagt je zelfvertrouwen waardoor je nog meer rekent op je omgeving.

Therapie zorgt ervoor dat je de oorzaak van je angst wegneemt.  Je leert de signalen van angst herkennen zodat je zelf vroegtijdig kan ingrijpen en je angst de baas bent.  Je hebt na therapie terug de touwtjes in handen.

Ik nodig je graag uit om de volgende blog te lezen: 

Hoe overstijg je angst? Ik geef je 7 nuttige tips om ze te overwinnen. (contenta.be)

EMDR: het wondermiddel voor het verwerken van trauma’s (contenta.be)

Hoe je over jezelf denkt is belangrijker dan wat anderen over je denken (contenta.be)

 

Ik wil graag een gesprek

Ik begeleid je graag naar een angstvrij leven op basis van de 4 pijlers: (zelf)inzicht, doelen, verantwoordelijkheid en loslaten van de angst met EMDR

Contacteer mij