Traumatherapie/ EMDR therapie

-Ik krijg de schokkende gebeurtenis niet uit mijn hoofd!

Verdriet, schaamte, angst, woede,... je draagt het mee als een steen in je maag.  Je gevoelens zijn vlak geworden, verstopt in je lichaam.  Je sluit je af voor anderen.

- Nachtmerries verstoren mijn slaap!

Je hebt angst om in slaap te vallen, de nachtmerries zijn te hevig.  's Ochtends ben je nog even moe dan voor je ging slapen.  Tijdens de dag probeer je het trauma te verdringen.  Je vermijd plaatsen, mensen en activiteiten die je herinneren aan het trauma.

- Telkens opnieuw overspoeld mij de angst om...

Je lichaam reageert heftig bij de herinnering aan het trauma.  Zweet breekt uit, je hartslag verhoogt, jouw lichaam trilt en je ademhaling verloopt sneller.  Deze reacties zijn zo hevig dat je gesprekken, gedachten en gevoelens die bij het trauma horen gaat vermijden.

Traumatherapie zorgt ervoor dat je angst afneemt en je niet langer mensen, activiteiten en plaatsen vermijdt.  Op het einde van de therapie (met EMDR) is de herinnering een deel van je verleden.  Je kijkt ernaar maar de emoties zijn ver weg.  Je kan het leven terug aan, zonder angst en met een sterk gevoel.

Informatie vind je hier: 

EMDR: het wondermiddel voor het verwerken van trauma’s (contenta.be)

Moeilijke levenservaringen? EMDR is de oplossing! (contenta.be)

Geconfronteerd met een trauma? EMDR biedt hulp! Lees het interview met een ex-cliënt. (contenta.be)

 

Ik wil graag een gesprek

Ik help jou graag bij het verwerken van je trauma's met EMDR zodat je opnieuw veerkrachtig in het leven staat.

Contacteer mij